Resultat Åkagården GK 2024

Deltävling nr 5 i strålande golfväder och med höga scorer

Gentlemen,

Den högt ärade gentlemannen och tävlingsledaren Mats ”Matt” Ahlm rapporterar följande från den femte deltävlingen i GT 2024, den 5 juni på Åkagården GK;

Bana i bra kondition med undantag för vissa greener

Bästa gentlemen,
Vi var en tapper skara på 9 man som ställde upp denna studentdag.
Håkan ”McIlroy” Mauritzon var glad över att han säkert kunde sluta bland de 10 första idag. Själv fick jag gå i första boll och lämna direkt för studentfest, men kände att golfgudarna var med mig. På två korthål studsade jag i dammen och kom upp fint till andra slaget, detta händer bara när man har en turdag. Med tanke på slutresultatet hade väl Roger ”Hovland” Andersson fyra sådana.

Höga scores presenterades och vinnarpoängen från förra tävlingen i Mölle på 33 poäng hade inte räckt till mer än en 7:e plats idag. Har vi tränat upp oss eller det var banan och vädret som gynnade oss?
Trots studsar i vatten mm så räckte inte mina 39 poäng, Roger ”Hovland” var vassast och tog hem 1:a platsen på hela 41 poäng, vilket är säsongsrekord. Grattis Roger till det och att du snuvade mig på segern för andra gången i år, jag är inte bitter. 3:a kom Lennart ”Vijay” Hansson på samma poäng som Håkan ”McIlroy”, som fick vika sig på högre handikapp.

Pelles Vandringspris tog Arne ”Arnold” Jönsson hem efter två jämna rundor på 33 och 34 poäng, grattis Arne. Ingen gentleman prickade greenen närmast flagg hål 15″, Roger ”Hovland” var närmast på det 17:e hålet.

Nu håller vi sommarlov och ses igen den 7 augusti i Ängelholm. Ha en fin och solig sommar alla.
Vänliga hälsningar
Mats ”Matt” Ahlm

Deltävlingen var samtidigt den andra ronden i den separata pb-tävlingen Pelles Vandringspris. Arne ”Arnold” Jönsson vann som sagt på goda 67 p, före Mats ”Matt” Ahlm 65 p, och Roger ”Hovland” Andersson på samma poäng. Den flygande Hovland landade en eagle på hål 13!

Ny ledare i GT 2024 med 103 p är Roger ”Hovland” Andersson, före Hans-Bertil ”Bubba” Ohlsson 98 p, Mårten ”Molinari” Svensson på 81 p, och Mats ”Matt” Ahlm 80 p. Igen som sagt, nu tar vi sommarlov och ses igen i augusti på Ängelholms GK.
//Bob

Läs mer på resultattavlorna Score & Resultat

Deltagare från deltävling 5
Hovland: ”Typiskt eagle-hål”
”Arnold” tar över Pelles Vandringspris 2024